Banca Romaneasca, filiala locala a grupului elen National Bank of Greece, a inaugurat cea de-a 49-a unitate operationala din reteaua bancii, situata in Bucuresti, informeaza un comunicat al bancii.

Unitatea va oferi atat persoanelor fizice, cat si celor juridice operatiuni de cont curent in lei si valuta, operatiuni cu carduri de debit VISA si de credit Mastercard. De asemenea, ofera credite in lei si valuta, precum si instrumente de economisire in lei, dolari sau euro si servicii Western Union. Unitatea dispune de un ghiseu de schimb valutar si de un bancomat (ATM).

Inaugurarea noii sucursale corespunde strategiei de crestere a Bancii Romanesti, potrivit careia reteaua teritoriala se va extinde anul acesta pana la 80 de sucursale.

Banca Romaneasca dispune in prezent de un capital social de peste 112 milioane euro si de o retea nationala formata din 49 de sucursale si agentii, dintre care 23 in Bucuresti.

In octombrie 2003 Grupul National Bank of Greece (NBG) a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca detinand in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine circa 10,17% din capitalul social al bancii.

National Bank of Greece este cel mai mare grup financiar din Grecia, avand o retea in plina dezvoltare de peste 1.000 de sucursale, 21.000 de angajati si o cota de piata regionala de circa zece la suta din creditele acordate persoanelor fizice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Piata cardurilor are un nou lider: ce cote de piata au cei 2 giganti
Setari Cookie-uri