Programul de educatie financiara derulat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a adus Romaniei trofeul "Global Money Week Award", acordat in cadrul proiectului international "Global Money Week", potrivit unui comunicat transmis vineri.

Romania a fost desemnata, joi, castigatoare a "Global Money Week Award" pentru Europa, la New York, informeaza MEN.

"Trofeul reprezinta recunoasterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de catre BNR si MEN in domeniul educatiei financiare a copiilor si tinerilor din Romania, ca urmare a parteneriatului dintre cele doua institutii. «Global Money Week Award» se acorda unei singure tari din fiecare continent, fiind cea mai importanta dintre cele trei sectiuni premiate de catre CYFI. Statele nominalizate la aceasta categorie din Europa, in 2014, au fost Romania, Olanda si Albania", se arata in comunicat.

MEN precizeaza ca "Global Money Week" este un proiect initiat de organizatia neguvernamentala CYFI, in anul 2012, care se desfasoara anual, pe parcursul unei saptamani.

In 2014, in acest program au fost implicati peste trei milioane de copii si tineri din 118 tari ale lumii. In Romania, la activitatile desfasurate intre 10 si 17 martie 2014, de catre BNR in parteneriat cu MEN, in toate sucursalele si agentiile bancii centrale din tara au participat peste 6.100 de elevi din scoli si licee, din 19 judete si municipiul Bucuresti.

Citeste si:
Rectificare bugetara: Educatia pierde bani, primesc bugetele locale
Rectificare bugetara:...

Evenimentele derulate pe parcursul celor sapte zile s-au incheiat cu Conferinta internationala "Educatia Financiara: investitie in viitorul societatii!", organizata de BNR si MEN, impreuna cu CYFI, Junior Achievement Romania, cu sprijinul Visa Europe.

"Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, considera ca acest trofeu a fost obtinut de catre toti copiii si tinerii din Romania participanti la «Global Money Week» si felicita echipele de implementare formate la nivelul celor doua institutii, al inspectoratelor judetene, agentiilor si sucursalelor BNR, dorind ca acest proiect, alaturi de alte activitati in domeniul educatiei financiare, sa fie dezvoltat si consolidat in anul 2015", mai arata sursa citata.

Delegatia Romaniei, formata din reprezentanti ai MEN si ai BNR, a primit trofeul in cadrul ceremoniei anuale a Child and Youth Finance International 2014 (CYFI), desfasurata la sediul ONU din New York, in prezenta ambasadorului Romaniei la ONU, Simona Miculescu.

Citeste si:
Ce spune guvernatorul BNR despre criza COVID-19
Isărescu: Vârful tensiunilor...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Vela către românii din diaspora: Faceţi sărbătorile în ţările în care locuiți
Setari Cookie-uri