Grupul francez Axa a vandut operatiunile de asigurari de viata si economisire din Romania catre SAI Certinvest si SIF Transilvania, retragandu-se astfel de pe piata romaneasca.

SAI Certinvest va achizitiona 70% din filiala AXA din Romania, AXA Life Insurance SA, iar SIF Transilvania va cumpara 30%. "Deschiderea unei noi linii de business in zona asigurarilor va permite companiei Certinvest sa asigure o diversificare a portofoliului de investitii pentru clientii sai si, in acelasi timp, pentru clientii de asigurari care sunt interesati de alte proiecte investitionale", se arata intr-un comunicat al cumparatorilor.

Partile nu au comunicat termenii financiari ai tranzatiei. Operatiunea necesita aprobarea autoritatilor de reglementare. "Asigurarile de viata si sanatate creeaza o sinergie puternica cu activitatea de acum a Certinvest, atat in privinta portofoliului de produse cat si in privinta intereselor clientilor. Noii actionari vor creste activitatea companiei si vor lansa noi produse destinate, in special antreprenorilor", a declarat Eugen Voicu, actionar fondator SAI Certinvest.

La randul sau, Radu Toia, vicepresedinte executiv SIF Transilvania, a declarat ca prin aceasta achizitie compania isi diversifica detinerile cu o companie intr-un domeniu nou in portofoliul societatii si afirma interesul strategic pentru serviciile financiare non-bancare, segment de activitate unde estimam ca potentialul de crestere este substantial pe termen mediu si lung.

SAI Certinvest este cea mai mare companie romaneasca independenta de asset management, cu active in administrare de peste 250 milioane de lei si o experienta de peste 20 de ani in investitiipe piata din Romania. Compania are in administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de actiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum si un numar important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.

Citeste si:
SIF-urile decoleaza pe bursa dupa ce legea pragului primeste ok-ul
Eliminarea pragului la...

SIF Transilvania administreaza active in valoare de aproximativ 250 milioane de euro. Compania are o politica de investitii diversificata, cu expuneri semnificative in domeniul financiar, turism si imobiliar.

Potrivit datelor CC, piata asigurarilor de viata a atins 1,63 miliarde de lei in 2013, de la 1,8 miliarde de lei in urma cu un an.

Sursa foto: Tranzactie, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Sase dintre cele mai valoroase case din lume in 2019