BNR a scos din piata bancilor 1,25 miliarde lei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, luni, 1,25 miliarde lei (357,17 milioane euro) de la 17 banci, sub forma plasamentelor in depozite la o luna cu dobanda de 8,75% pe an. Atragerea acestor bani de pe piata bancara romaneasca nu a afectat, totusi, evolutia leului sau a dobanzilor interbancare.

"Dobanzile la depozitele de pe piata interbancara s-au mentinut, luni, intre 8,5-9,0% pe an, ca si in cursul saptamanii trecute si e de asteptat sa ramana la acest nivel pana vineri, dar e posibil sa mai scada incepand cu saptamana viitoare", a declarat pentru NewsIn, dealerul Bancpost Dan Terzi. Cursul oficial afisat de banca centrala, luni, de 3,5176 lei/euro, descrie o apreciere cu 0,17% a leului in fata monedei europene, comparativ cu sedinta de vineri de tranzactii valutare, de 3,5236 lei/euro.

BNR a afisat, luni, o medie a dobanzilor overnight de 8,17% la depozitele atrase (BUBID), in crestere cu 0,04 puncte procentuale fata de dobanda de vineri, iar dobanda medie la depozitele plasate (BUBOR) era de 8,91% pe an, respectiv cu 0,06 puncte mai putin decat la sfarsitul saptamanii trecute.

Banca centrala a atras, saptamana trecuta, 996 milioane lei (273,98 milioane euro) de la 11 banci pe care i-a plasat in depozite la o luna. BNR va organiza, in aceasta saptamana, o licitatie pentru certificate de depozit la trei luni, iar joi va avea scadenta un depozit la o luna de 1,8 miliarde lei (511,28 milioane euro) atras de banca centrala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri