BCR a obtinut un profit operational de 1,2 miliarde lei (270,5 mil. euro), in scadere cu 23,5%, influentat de veniturile operationale mai mici, aflate sub impactul unei contributii mai reduse din derularea creditelor neperformante si costurilor mai ridicate, se arata intr-un comunicat al bancii.

Costurile cu creditele neperformante s-au ajustat la 55,1 milioane lei (12,4 mil. euro), fata de 4,05 miliarde lei (910,8 mil. euro) in primele trei trimestre ale anului trecut, datorita procesului de curatare a bilantului.

"Costurile de risc substantial mai mici au fost generate in principal de o calitate mai ridicata a portofoliului de credite performante, de generarea mai mica de NPL-uri, precum si mai putine cazuri de neplata si recuperari mai ridicate ca urmare a revizuirii extensive a portofoliului", se spune in comunicatul bancii.

Rata creditelor neperformante s-a plasat la 22,2%, in scadere de la 26,5%, in pofida reducerii generale a portofoliului de credite determinata de recuperari, vanzari de portofolii NPL si scoateri in afara bilantului. Rata de acoperire a creditelor neperformante s-a situat la 79,1%.

Sursa foto: ncristian / Shutterstock.com