Groupama Asigurari: aproximativ 100 de milioane de euro platite in 2015, drept despagubiri

Groupama Asigurari a platit in anul 2015, despagubiri pe segmentul de asigurari non-life, in valoare de 100 de milioane euro. Suma achitata persoanelor juridice a reprezentat 68% din suma.

Groupama Asigurari a facut plati, in 2015, in baza a aproximativ 73.000 de dosare de dauna, pe liniile de asigurari non-life, dintre acestea, dosare deschise de firme reprezinta aproximativ 60%, se arata intr-un comunicat remis vineri de companie, conform Mediafax.

Din totalul dosarelor non-life despagubite, atat pe segmentul persoane juridice, cat si persoane fizice, majoritatea reprezinta daune auto. Un procent de 65% din suma platita ca despagubire a mers catre dosare CASCO, iar aproximativ 20% a insemnat plata despagubirilor RCA.

Cea mai mare dauna platita de Groupama in 2015 a reprezentat despagubirea pentru o polita RCA, de peste 2,1 milioane de lei. Pe liniile de business Property si Agro, cele mai mari daune despagubite au fost de peste un milion de lei, neluand in considerare dauna Radic Star.

Groupama Asigurari: unul din liderii pietei pe linia CASCO

”Suntem unul din liderii pietei pe linia CASCO, este firesc ca o mare parte din dosarele de dauna sa provina din acest segment. Un numar mare de dosare continua sa vina insa si din zona RCA”, a declarat in comunicat Calin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurari.

Groupama Asigurari a platit anul trecut aproximativ opt milioane de euro despagubiri pe linia Property. Compania are peste 2.500 de clienti fermieri si peste 700.000 de hectare de teren agricol asigurate in anul agricol 2014 – 2015 si peste 67.000 de companii asigurate.

Citeste si:
Groupama a lansat asigurarea de călătorie pentru destinațiile din...
Groupama Asigurări a lansat...

”Pentru noi a plati daune nu este in sine un lucru extraordinar, este parte din activitatea noastra de zi cu zi. Insa mai degraba modul in care venim in sprijinul clientilor in aceste momente dificile face diferenta, de aici si rezultatele foarte bune pe care le avem in termeni de satisfactie a clientilor (respectiv 77% foarte multumiti de interactiunea cu noi) sau rata de recomandare”, a mai spus Calin Matei. El a dat ca exemplu cazul fabricii de mezeluri Radic Star din judetul Arges, cand, la doua saptamani de la producerea daunei, asiguratorul a platit cel mai mare avans din istoria industrie din Romania, respectiv cinci milioane de lei.

Sursa foto: Tashatuvango / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri