"In primii 5 ani, in medie 35% dintre politele de asigurari de viata lapseaza, iar 20% dintre politele de asigurari de viata sunt anulate din cauza primelor neplatite. Acest lucru inseamna ca, in medie, peste 50% din portofoliu dispare dupa 5 ani si lasa in urma probleme nerezolvate la nivelul contabilitatii interne si nu numai", au declarat reprezentantii Limewood, pentru publicatia citata.

O polita este lapsata / intrerupta atunci cand, dupa expirarea perioadei asigurate, asiguratul nu plateste prima de reinnoire, sau, cand asiguratorul nu mai face invitatia de reinnoire a politei. "In aceste conditii, este absolut necesar pentru managerii companiilor de asigurare sa afle motivele din spatele lapsarilor pentru a avea o perspectiva pe termen lung. Actiunile implementate de acestia trebuie sa fie argumentate de date relevante si precise", au adaugat acestia.

Datorita evolutiei recente a tehnologiilor si instrumentelor de analiza, bazate pe conceptul "big data", este acum posibil ca intregul portofoliu al compajiilor de asigurare sa fie analizat in timp real, pe baza logicii predictive. Aceasta permite managementului sa vizualizeze si sa inteleaga instant fenomenele care afecteaza portofoliile de asigurari de viata si sa ia instant decizii corective, mai spun reprezentantii Limewood.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Sursa foto: Saklakova / Shutterstock