Lapsarile constituie un risc semnificativ de afaceri pentru toate companiile de asigurari de viata din intreaga lume, din cauza impactului lor negativ asupra costurilor si cash flow-ului, atrag atentia reprezentantii companiei Limewood, o companie specializata in tehnologii "big data" aplicate, adresate in principal sectorului asigurarilor si domeniului bancar, potrivit 1asig.ro.

"In primii 5 ani, in medie 35% dintre politele de asigurari de viata lapseaza, iar 20% dintre politele de asigurari de viata sunt anulate din cauza primelor neplatite. Acest lucru inseamna ca, in medie, peste 50% din portofoliu dispare dupa 5 ani si lasa in urma probleme nerezolvate la nivelul contabilitatii interne si nu numai", au declarat reprezentantii Limewood, pentru publicatia citata.

O polita este lapsata / intrerupta atunci cand, dupa expirarea perioadei asigurate, asiguratul nu plateste prima de reinnoire, sau, cand asiguratorul nu mai face invitatia de reinnoire a politei. "In aceste conditii, este absolut necesar pentru managerii companiilor de asigurare sa afle motivele din spatele lapsarilor pentru a avea o perspectiva pe termen lung. Actiunile implementate de acestia trebuie sa fie argumentate de date relevante si precise", au adaugat acestia.

Datorita evolutiei recente a tehnologiilor si instrumentelor de analiza, bazate pe conceptul "big data", este acum posibil ca intregul portofoliu al compajiilor de asigurare sa fie analizat in timp real, pe baza logicii predictive. Aceasta permite managementului sa vizualizeze si sa inteleaga instant fenomenele care afecteaza portofoliile de asigurari de viata si sa ia instant decizii corective, mai spun reprezentantii Limewood.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Citeste si:
ASF publică proiectul privind noile norme ce vizează asigurările auto
ASF publică proiectul privind...

Sursa foto: Saklakova / Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri