Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, a inregistrat un profit net in scadere cu 98% in trimestrul al doilea, de la 796 milioane de euro in urma cu un an la 18 milioane de euro, din cauza declinului veniturilor din tranzactii si a nivelului ridicat al fondurilor alocate reducerii personalului, iar directorul general John Cryan a semnalat ca restructurarea ar putea continua, potrivit Bloomberg.

Analistii anticipau in medie ca Deutsche Bank va consemna pierderi de 22 de milioane de euro in trimestrul al doilea. Estimarile analistilor au variat intre un profit de 524 de milioane de euro si pierderi de 1,8 miliarde de euro, conform News.ro.

Veniturile nete au scazut de la 9,18 miliarde de euro in urma cu un an la 7,39 miliarde de euro.

Cryan pune in practica un plan de reducere a activelor riscante, inghetare a dividendelor si de eliminare a circa 9.000 de posturi, pentru cresterea capitalului si inversarea tendintei negative a profitabilitatii care dus la scaderea capitalizarii de piata a bancii germane.

Sarcina directorului general este complicata de cresterea costurilor juridice, dobanzile aflate la minime record si instabilitatea pietelor de capital, perspectivele economice fiind inrautatite de votul britanicilor pentru iesirea din Uniunea Europeana.
In 2016, Deutsche Bank a pierdut circa 43% din capitalizarea de piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Deutsche Bank, intrecuta de un fintech cu peste un secol mai tanar