Vesti bune pentru cei care doresc sa isi ia o locuinta prin programul Prima Casa. Guvernul a suplimentat fondurile pentru acest an cu 500 de milioane de lei, iar prioritatea vor avea dosarele deja aprobate, suplimentarea facandu-se deoarece numarul solicitarilor a fost mai mare decat suma alocata initial.

”In cadrul proiectului de act normativ supus aprobarii se propune suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului total al garantiilor care pot fi emise in anul 2016 in cadrul Programului Prima casa. Necesarul de plafon a fost estimat in functie de datele privind volumul solicitarilor aflate in diverse stadii de aprobare si pre-aprobare, care exced disponibilul ramas neutilizat din sumele alocate”, precizeaza Guvernul, conform News.ro.

Fondurile au mai fost suplimentate o data, in luna mai, cu 500 milioane de lei. De la lansarea Programului in anul 2009 pana la finele lunii iunie 2016, au fost acordate 193.012 garantii, in valoare totala de 16,44 miliarde lei, pentru finantari in valoare de 32,88 miliarde lei. De la inceputul anului 2016 pana la finele lunii iulie au fost acordate 23.696 garantii, in valoare totala de 2.187,3 milioane lei.

O alta modificare vizeaza posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare si pentru achizitia unei noi locuinte, tinand cont de faptul ca beneficiarii care au achizitionat sau construit o locuinta prin program pot achizitiona o noua locuinta, cu conditia ca aceasta sa fie cu o suprafata utila sau o valoare mai mare in raport cu prima, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

In cadrul Programului, rata creditelor neperformante este de 0,3% din totalul garantiilor acordate, pana in prezent fiind executate 475 garantii cu o valoare de 40,5 milioane lei. Totodata, in luna octombrie va fi finalizata o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel incat toate partile implicate sa isi poata face planuri pe un astfel de termen.

Sursa foto: Peshkova / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri