Banca Carpatica a inceput distribuirea buletinelor de subscriere

Banca Comerciala Carpatica a inceput distribuirea buletinelor de subscriere catre actionarii care pot participa la majorarea de capital social decisa in adunarea generala a actionarilor la 11 noiembrie, se mentioneaza intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

La inceputul lunii noiembrie, actionarii Bancii Comerciale Carpatica, listata la Bursa de Valori Bucuresti, au decis majorarea capitalului social cu suma de 24 milioane lei (6,8 milioane euro), printr-o emisiune de actiuni destinata actionarilor actuali ai bancii. Banca va emite 240 milioane de actiuni la un pret de emisiune de 0,15 lei pentru un titlu. Fiecarea actionar are dreptul de a subscrie 207 actiuni noi pentru 1.000 de titluri vechi detinute.

Actionarii isi pot exercita dreptul de preferinta intre 4 decembrie 2006 si 19 ianuarie 2007, iar plata actiunilor se va face prin virament bancar sau cash la unitatile Bancii Comerciale Carpatica, potrivit reprezentantilor bancii, informeaza NewsIn.

Actionarii straini ai bancii pot participa la majorarea de capital achitand contravaloarea actiunilor la bancile corespondente: Credit Suisse, Danske Bank Aktieselskab, Comertzbank, San Paolo IMI, Emporiki, Otp Bank, American Express Bank,se mentioneaza in comunicatul transmis de Banca Carpatica.

Banca Comerciala Carpatica are in acest moment un capital social de 115,7 milioane lei (33 milioane euro), detinut in proportie de peste 81% de persoane fizice. Actiunile bancii sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si se tranzactioneaza pe piata de capital din luna septembrie a anului 2004.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Banca Transilvania aduce Prime Dash și Namirial în BT Store
Setari Cookie-uri