Mediul foarte competitiv si reglementarile din piata pun presiune pe reducerea costurilor in bancile romanesti, acesta fiind de fapt principalul factor care impinge institutiile de credit spre adoptarea noilor tehnologii, dorinta de inovatie adesea aflandu-se in plan secundar, considera Cristian Carstoiu, Partner, Digital Transformation & Analytics in cadrul companiei de consultanta EY Romania.

“Adoptarea automatizarii in bancile romanesti este de 15-17% potrivit propriilor cercetari realizate de EY. Este un trend determinat in primul rand de presiunea pentru reducerea costurilor, nu neaparat de un efort pentru inovatie si cu focus pe client care sa vina din partea managerilor. In Romania, cred ca inca ne aflam intr-un mediu in care produsul se afla pe primul loc, nu clientul”, a declarat Cristian Carstoiu, in cadrul conferintei Future Banking.

Reprezentantul EY subliniaza insa ca investitiile bancilor in tehnologie, vor face diferenta intre jucatorii de top si restul plutonului.

“Da, probabil poti ramane intr-o zona de mediocritate, insa fara investitii in tehnologie o banca nu va straluci in viitor. In plus, investitiile in tehnologie vor fi motorul unor noi surse de venit in urmatorii ani; vorbim de noi clienti, de cresterea profitabilitatii generata de clientii actuali, dar si pur si simplu de protejarea actualei baze de clienti”, a mai adaugat Cristian Carstoiu.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri