Subscrierile companiilor de asigurari controlate de catre austriecii de la Vienna Insurance Group in Romania au scazut, la nivel cumulat, la 13,9%, la 234,9 milioane de euro, in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2018. In acelasi timp, rezultatul grupului pe piata locala a trecut pe profit, comparativ cu pierderile din primele sase lui ale anului trecut.

In primele sase luni din 2019, profitul inainte de impozitare al grupului, inregistrat in Romania, a fost de 2,4 milioane de euro, fata de pierderile de 43,1 milioane de euro din aceeasi perioada de anul trecut. "Rezultatul inainte de impozitare din prima jumatate a anului 2018 a fost afectat de o reducere a fondului comercial aferent pietei din Romania", arata intr-un comunicat anterior grupul austriac.

Vienna Insurance Group controleaza pe piata locala comaniile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata.

Totusi, rata neta combinata, care constituie raportul dintre cheltuieli (plus daune) si venituri (prime brute subscrise) pentru o companie de asigurari, a urcat la peste 100%. Acest indicator a crescut cu 4 puncte procentuale, in perioada de analiza, comparativ cu primele sase luni din 2018, la 102,6%.

Citeste si:
Gothaer ar putea renunta la Romania. De ce nu este un chiar un "soc"
Gothaer si-a revizuit...

Sursa foto: Pavel Kapysh / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Subscrierile VIG s-au prabusit cu 21%. Profitul, taiat la jumatate