Fondul European de Investitii si Banca Comerciala Romana au semnat actul aditional de majorare a acordului de garantare in cadrul Programului Initiativa pentru IMM-uri. BCR va acorda astfel finantari de peste 1,23 miliarde lei pentru investitii si activitatea curenta a IMM-urilor cu o garantie de 60%, acordata de FEI.

Programul Initiativa pentru IMM-uri sustine cresterea accesului la finantare al companiilor, care beneficiaza astfel de garantii de la Fondul European de Investitii, dar si de o dobanda redusa. Incepand cu anul 2017, pana in prezent, in cadrul acestui program, Banca Comerciala Romana a finantat deja un numar de peste 300 de IMM-uri cu circa 500 milioane lei, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Tranzactiile IMM beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM, finantat de Uniunea Europeana, prin FEDR si Horizon 2020, si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.

In prezent intre cele doua institutii mai sunt in vigoare: un acord de finantare si garantare destinat acordarii de imprumuturi in lei pentru fermierii si antreprenorii din zonele rurale, in cadrul Programului FEI AGRI si un acord de garantare destinat acordarii de imprumuturi pentru clienti micro, inclusiv start-up-uri, in cadrul Programului COSME.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Manea (BCR): Metodologia de calcul a IRCC ar trebui modificata