Având in vedere situația existentă generata de epidemia de COVID-19 și de posibilele presiuni financiare pe bugetul familial al angajaților, precum si al IMM-urilor din România, membrii Patronatul Creditului IFN (PCIFN) au luat o serie de măsuri.

Având în vedere situația existentă, clienții vor avea parte de o analiză personalizată a cererilor, adaptată nevoilor acestora. Printre măsurile care se pot lua se numără:

  • amânarea la plata a ratelor
  • extinderea perioadei de gratie.
  • suspendarea penalitaților.
  • reducerea temporară a ratei dobânzii practicate.

‘’Fiecare membru va analiza cererile de amânare a plaților, luând în calcul situația existentă și va găsi soluții benefice pentru fiecare client in parte. Am încredere că aceste măsuri vor atenua impactul potențial generat de volatilitatea veniturilor unora dintre clienții noștri. Vom menține aceste măsuri pe toată perioada necesară până vom vedea primele semne concrete de îmbunătățire a situației create”, a declarat Ionuț Stan, Președinte al PCIFN, conform infomațiilor oferite wall-street.ro.

PCIFN reprezintă marea parte a sectorului Instituțiilor Financiare Nebancare din segmentul creditelor “Online” cu valori medii de 1.000-2.000 Lei și cu termen scurt.

Membri PCIFN sunt: Adwisers IFN SA, Ecofinance IFN SA, Extra Finance IFN SA, Ferratum Romania IFN SA, RoCapital IFN SA, Telecredit IFN SA, Viva Credit IFN SA. In anul 2019 membri PCIFN au acordat peste 250.000 de credite de nevoi personale pe termen scurt.

Sursa foto: Bogdan Vija / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri