Coronavirus| Deciziile luate de 7 IFN-uri din România în urma răspândirii virusului COVID-19

Având in vedere situația existentă generata de epidemia de COVID-19 și de posibilele presiuni financiare pe bugetul familial al angajaților, precum si al IMM-urilor din România, membrii Patronatul Creditului IFN (PCIFN) au luat o serie de măsuri.

Având în vedere situația existentă, clienții vor avea parte de o analiză personalizată a cererilor, adaptată nevoilor acestora. Printre măsurile care se pot lua se numără:

  • amânarea la plata a ratelor
  • extinderea perioadei de gratie.
  • suspendarea penalitaților.
  • reducerea temporară a ratei dobânzii practicate.

‘’Fiecare membru va analiza cererile de amânare a plaților, luând în calcul situația existentă și va găsi soluții benefice pentru fiecare client in parte. Am încredere că aceste măsuri vor atenua impactul potențial generat de volatilitatea veniturilor unora dintre clienții noștri. Vom menține aceste măsuri pe toată perioada necesară până vom vedea primele semne concrete de îmbunătățire a situației create”, a declarat Ionuț Stan, Președinte al PCIFN, conform infomațiilor oferite wall-street.ro.

PCIFN reprezintă marea parte a sectorului Instituțiilor Financiare Nebancare din segmentul creditelor “Online” cu valori medii de 1.000-2.000 Lei și cu termen scurt.

Membri PCIFN sunt: Adwisers IFN SA, Ecofinance IFN SA, Extra Finance IFN SA, Ferratum Romania IFN SA, RoCapital IFN SA, Telecredit IFN SA, Viva Credit IFN SA. In anul 2019 membri PCIFN au acordat peste 250.000 de credite de nevoi personale pe termen scurt.

Citeste si:
Cocorico, afaceri de 158 de milioane de lei, în primele 3 luni din...
Aaylex, producătorul...

Sursa foto: Bogdan Vija / Shutterstock.com
Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri