Compania STOXX a lansat luni indicele Dow Jones STOXX EU Enlarged Select Dividend 15 Index, care trateaza titlurile cu cel mai mare randament al dividendelor si include in structura sa Turbomecanica si Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD).

"Indicele Dow Jones STOXX EU Enlarged Select Dividend 15 Index vine dupa conceptul nostru de succes de a realiza mai multi indici compusi din proportia randamentului, nu a capitalizarii pietei", a spus directorul STOXX Ltd., Lars Hamich, potrivti NewsIn. El a adaugat ca indicele va permite investitorilor sa isi diversifice portofoliile cu randamente generate de companii din cele 12 tari membre ale Uniunii din 2004.

Indicele Dow Jones STOXX EU Enlarged Select Dividend 15 Index are un randament de 34,4% de la formarea acestuia din 31 decembrie 2002. Pentru ca o companie sa fie inclusa in acest indice, aceasta trebuie sa inregistreze o crestere a randamentului actiunii timp de trei ani si sa aiba un raport al dividendului supra castiguri pe actiune mai mica sau egala cu 100% in anul curent.

Ponderea fiecarei companii incluse in Dow Jones STOXX EU Enlarged Select Dividend 15 Index are la baza randamentul anual al dividendului. Randamentele celor 15 companii sunt adunate, iar contributia fiecarui titlu determina ponderea companiei in indice. O companie nu poate contribui cu mai mult de 15% la indicele STOXX. Dow Jones STOXX EU Enlarged Select Dividend 15 Index este revizuit anual in luna martie, iar preturile si randamentele indicilor sunt calculate in euro si dolari.

BRD este penultima companie dupa contributia adusa la acest indice, de 2,89%. Turbomecanica aduce un aport 9,16% la calcului indicelui, fiind a patra companie din cele 15 dupa acest criteriu.

STOXX a mai lansat indiceleDow Jones STOXX EU Enlarged Total Market Index (TMI), care include titlurile importante tranzactionate in cele 12 tari ce au aderat la UE din 2004 pana in prezent. in acest indicator au fost incluse si 11 din Romania: Antibiotice Iasi, cu o pondere de 0,1% in calculul indicelui, Banca Comerciala Carpatica - 0,13%, Banca Transilvania - 1,01%, Biofarm - 0,09%, BRD - 1,79%, CNTEE Transelectrica - 0,08%, Impact - 0,12%, Petrom - 1,73%, Rompetrol - 0,24%, Turbomecanica - 0,04%, Zentiva - 0,05%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Topul dividendelor in 2019 si calendarul complet al distributiilor