Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că proiectul de lege privind suspendarea rambursării creditelor va fi votat marţi de plenul Senatului, vineri va intra în plenul Camerei Deputaţilor, iar lunea viitoare va fi trimis la promulgare.

"Astăzi (luni - n.r.) a fost Biroul permanent la Senat, a fost acest proiect de lege pentru suspendarea rambursării creditelor, este pe ordinea de zi mâine (marţi - n.r.), intră în plenul Senatului la vot. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de miercuri îl va trece pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi vineri avem votul final. Luni trimitem la promulgare proiectul de lege", a spus Ciolacu la Antena 3, scrie Agerpres.

El a menţionat că este sigur că acest proiect va fi adoptat rapid de Parlament, pentru că "toate forţele politice doresc această suspendare a rambursării creditelor".

"Cred că suntem printre ultimele state europene care luăm această măsură, cu întârziere. Nu mai avem timp să aşteptăm un Guvern care se bâlbâie din ce în ce mai mult. (...) Noi am propus suspendarea rambursării creditelor pe şase luni cu dreptul de prelungire totuşi până la 31 decembrie în urma unor discuţii instituţionale avute cu Banca Naţională a României şi cu băncile. Recomandarea BNR a fost de şase luni, nu ştiu de ce Guvernul a venit cu nouă luni, presupun că şi dânşii au avut nişte discuţii instituţionale. (...) Legea noastră este mult mai flexibilă, nu vrem să inventăm apa caldă, ne-am uitat şi pe legislaţia din Marea Britanie şi pe cea din Germania, pe cea din Grecia şi din Ungaria şi este normal ca în această perioadă să fii cât mai flexibil. Nu există condiţionări, să demonstreze cineva că dacă este afectat direct sau indirect, eu nu am mai auzit o asemenea tâmpenie, toată lumea este afectată indirect", a menţionat acesta.

PSD a depus pe 19 martie, în Parlament, un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente.

Potrivit unui comunicat PSD, măsura este valabilă atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice şi se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

Sursa foto: create jobs 51 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri