Fondatorul și fostul CEO al Amazon, Jeff Bezos, a discutat despre posibilitatea ca influența Chinei asupra Twitter să fi crescut după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a încheiat un acord de 44 de miliarde de dolari pentru preluarea gigantului social media.

„Interesantă întrebare. Guvernul chinez tocmai a câștigat un pic de pârghie asupra «agorei orașului» (n. red. ”town square” - felul în care Elon musk a supranumit Twitter)?" a postat Bezos pe Twitter ca răspuns pentru un reporter al New York Times care a remarcat dependența Tesla de China având în vedere dimensiunile acestei piețe, dar și pentru bateriile cu litiu, scrie Fox News.

„Agora orașului” se referă la tweet-ul lui Musk după ce a încheiat acordul cu Twitter: „Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”.

Reporterul a menționat, în întrebarea către Bezos, că a doua cea mai mare piață a Tesla după SUA în 2021 a fost China și că producătorii chinezi de baterii sunt furnizori importanți pentru vehiculele electrice Tesla.

El a mai remarcat că atunci când China a interzis Twitter în 2009, guvernul „aproape că nu avea nicio influență asupra platformei”. Apoi a sugerat că, din cauza achiziției lui Musk, „este posibil să se fi schimbat”.

Miliardarul și-a continuat mesajul afirmând că probabil China nu a ajuns totuși să câștige control asupra Twitter.

„Răspunsul meu la această întrebare este că probabil nu este așa”, a adăugat fondatorul Amazon. „Rezultatul cel mai probabil în acest sens este complexitatea situației Tesla în China, mai degrabă decât cenzura la Twitter”, a mai spus Bezos.

„Dar vom vedea. Musk este extrem de bun la descurcarea acestui gen de complexitate”, a adăugat Bezos.

Comentariul lui Bezos asupra relației Tesla cu China este unul neașteptat, mai scrie Fox News, având în vedere o investigație a agenției Reuters din decembrie 2021, care a constatat că Amazon a capitulat în fața cererilor Chinei de a continua să facă afaceri și să crească compania acolo.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri