Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) va lansa la tranzactionare instrumentele derivate care au ca activ suport actiunile Turbomecanica Bucuresti si Transelectrica Bucuresti.

Noile instrumente sunt: contractele la termen (futures si options) pe actiunile Turbomcanica cu simbolul DETBM respectiv OPDETBM si contractele futures si options pe actiunile Transelectrica cu simbol DETEL si OPDETEL.

Contractele futures si options pe actiunile Turbomecanica vor fi lansate spre tranzactionare la data de 1 iulie anul curent, simultan cu derivatele pe aur iar cele pe actiunile Transelectrica la data de 1 octombrie.

“In conditiile in care unul din argumentele constituirii unei piete de capital mature si puternice este existenta unui numar cat mai mare de emitenti, bursa din Sibiu se aliniaza acestei directii si isi imbunatateste constant oferta, astfel incat investitorii sa beneficieze de mijloace moderne de plasament care sa acopere o arie cat mai extinsa. Speram ca aceste contracte vor contribui la cresterea lichiditatii bursei din Sibiu” a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.

Noile contracte futures si options vor avea scadente la 3 si 6 luni, iar marimea unui contract reprezinta echivalentul a 1.000 actiuni.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Transelectrica intra in hora dividendelor suplimentare