Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) va lansa la tranzactionare instrumentele derivate care au ca activ suport actiunile Turbomecanica Bucuresti si Transelectrica Bucuresti.
Noile instrumente sunt: contractele la termen (futures si options) pe actiunile Turbomcanica cu simbolul DETBM respectiv OPDETBM si contractele futures si options pe actiunile Transelectrica cu simbol DETEL si OPDETEL.

Contractele futures si options pe actiunile Turbomecanica vor fi lansate spre tranzactionare la data de 1 iulie anul curent, simultan cu derivatele pe aur iar cele pe actiunile Transelectrica la data de 1 octombrie.

“In conditiile in care unul din argumentele constituirii unei piete de capital mature si puternice este existenta unui numar cat mai mare de emitenti, bursa din Sibiu se aliniaza acestei directii si isi imbunatateste constant oferta, astfel incat investitorii sa beneficieze de mijloace moderne de plasament care sa acopere o arie cat mai extinsa. Speram ca aceste contracte vor contribui la cresterea lichiditatii bursei din Sibiu” a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.

Noile contracte futures si options vor avea scadente la 3 si 6 luni, iar marimea unui contract reprezinta echivalentul a 1.000 actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri