Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) introduce de luni 18 iunie un nou tip de ordin de tranzactionare conceput sa ajute investitorii in perfectionarea strategiilor investitionale numit \"trailing stop\", care permite conservarea castigului

Ca principiu de functionare, el se aseamana cu ordinul clasic "stop limit", scopul utilizarii lui fiind aceala de a marca un profit sau a limita o pierdere pentru pozitii deschise deja in piata futures. "Aceasta inseamna ca si ordinul trailing stop actioneaza pe baza a doua valori de pret: activare si executare, el fiind afisat in platforma Eltrans la pretul de executare in momentul in care pretul pietei atinge valoarea de activare" a explicat Darius Cipariu, director general adjunct al BMFMS.

Deosebirea fata de ordinul "stop" obisnuit consta in faptul ca ordinul "trailing" are o componenta dinamica, valorile de activare si executare miscandu-se odata cu tendinta pietei. Avantajul determinant al acestui ordin este ca permite acumularea si conservarea profitului atata timp cat piata se misca favorabil investitorului. Un alt beneficiu major oferit de acest tip de ordin investitorilor este faptul ca permite tranzactionarea simultana pe mai multe piete fara a fi nevoie de urmarirea continua a fiecareia in parte.

Ca si durata de valabilitate, ordinele „trailing stop” pot fi setate doar cu parametrul „day”. Aceasta inseamna ca, daca pana la sfarsitul sesiunii de tranzactionare, ordinul nu s-a activat, el va fi sters automat din platforma Eltrans. De asemenea, dupa activare, ordinul afisat in platforma Eltrans are la randul lui o durata de viata pana la sfarsitul sesiunii de tranzatcionare.Acest tip de ordin poate fi foarte util atat investitorilor orientati catre speculatiile „intra-day” permitand acestora sa tranzactioneze pe mai multe piete in acelasi timp, cat si celor care urmaresc intrarea/iesirea din piata cat mai apropiate de maximele sau minimele pietei, a precizat Cipariu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si