Cotatiile euro pentru iunie au continuat sa scada in ultimele zile, iar saptamana trecuta Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu (BMFMS) cota moneda europeana la 3,24 lei pentru jumatatea anului, ca urmare a aprecierii consistente a leului pe piata valutara

Aprecierea monedei nationale fata de cea europeana din ultimele zile pe piata valutara, a coborat nivelul de tranzactionare al euro la derivativele pentru finalul lunii iunie de la 3,2845 lei, cat era la inceputul saptamanii, la 3,2411 lei, la sfarsitul ei.

Pentru septembrie investitorii au fost ceva mai precauti, cotatiile contractelor la termen (futures) coborand de la 3,3150 la 3,2800 lei. "Prudenta investitorilor este justificata, pentru ca daca privim catre anii trecuti, in lunile de vara intrarile de cash pe segmentul caselor de schimb sunt foarte mari, pentru ca toamna sa aduca deprecieri ale leului", a spus un broker din piata sibiana.

Pentru sfarsitul anului preturile contractelor la termen au coborat de la 3,3100 la 3,2800 lei, in timp ce cotatia pentru martie 2008 a stagnat la 3,3650 lei.

Lichiditatea din piata la termen de la Sibiu a fost scazuta saptamana trecuta, ca urmare a prudentei investitorilor. Au fost tranzactionate 24.523 contracte futures si options, valoarea lor reprezentand echivalentul a 79,67 milioane de lei, , se mai arata in raportul BMFMS.

"Principala cauza a miscarii ondulatorii a lichiditatii derivatelor pe actiuni o constituie absenta unei directii clare care ii face pe investitori sa se mentina pe pozitii de asteptare. Aceste fluctuatii sunt insa exploatate de investitorii intra-day care nu se dezmint si incearca sa exploateze orice oportunitate", a spus Bogdan Ungureanu, broker la Interdealer Capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri