Rezerva Federală a SUA (Fed) a menţinut dobânda de politică monetară la cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani şi a indicat că anul viitor se aşteaptă să reducă de trei ori dobânzile cu 0,25 puncte procentuale, în timp ce analiştii estimau cinci reduceri, scrie Agerpres.

"Inflaţia s-a atenuat în ultimul an, ar rămâne la un nivel ridicat". Vom urmări evoluţiile economice pentru a vedea dacă sunt necesare orice noi majorări de dobânzi, se arată în comunicatul de la finalul reuniunii Fed de politică monetară, în care în unanimitate oficialii au fost de acord să menţină rata dobânzii la un interval cuprins între 5,25% şi 5,50%.

Este prima dată de când a explodat rata inflaţiei când Fed recunoaşte oficial progresele în lupta sa contra accelerării preţurilor. Declaraţia indică faptul că, după majorări agresive ale dobânzilor, ar putea să nu mai fie necesar ca Rezerva Federală a SUA să majoreze costurile de împrumut.

Oficialii Fed se aşteaptă la "o aterizare lină" a economiei, inflaţia urmând să scadă spre ţinta Fed de 2%, fără a provoca o reducere semnificativă a activităţii economice.

Indicele anual al preţurilor PCE (cheltuielile de consum personal) în SUA ar urma să se situeze la finalul acestui an la 2,8% şi să scadă la 2,4% până la sfârşitul lui 2024. De asemenea, rata şomajului ar urma să crească de la 3,7% la 4,1%, în timp ce creşterea economiei ar urma să încetinească, de la un nivel estimat de 2,6% anul acesta la 1,4% în 2024.

Economia americană a creat un număr de locuri de muncă peste aşteptări luna trecută, iar rata şomajului a scăzut până la 3,7% în noiembrie, de la 3,9% în octombrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri