ING Fond de Pensii a atras 178.251 de clienti in prima saptamana a campaniei de aderare la fondurile de pensii private obligatorii si si-a propus atingerea unei cote de 30% pe piata de profil, respectiv un milion de contributori.

"Recomandam in continuare potentialilor participanti care trebuie sa adere la un fond in perioada imediat urmatoare, sa se informeze cat mai bine asupra noului sistem. Fiecare participant nu poate semna decat un singur contract de aderare, in caz contrar contractele semnate fiind invalidate, iar participantul intra automat in procedura de distribuire aleatorie. Evident aceasta situatie nu este de dorit, in conditiile in care un calculator alege cine iti va administra viitoarea pensie privata", a declarat Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii.

Reteaua companiei numara 41.076 de agenti de marketing.

Sumele atrase de la clienti vor fi investite in proportie de 70% in instrumente cu venit fix si risc scazut, iar 30% in valori mobiliare.

Capitalul social inregistrat al ING Fond de Pensii este de peste 42 milioane euro, fiind cel mai capitalizat administrator de pensii private din piata. BRD – Groupe Societe Generale este banca depozitara, iar auditul financiar este asigurat de Ernst&Young Assurance Services.

La nivel global, ING este unul dintre furnizorii importanti de pensii, cu peste 150 de ani de experienta internationala si 75 de milioane de clienti in 50 de tari. Valoarea totala a activelor administrate de ING prin intermediul fondurilor de pensii era de 223 miliarde euro, la sfarsitul lui 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si