Firmele din domeniul cercetarii in chimie si petrochimie pot accesa garantii acordate de Eximbank pentru creditele in lei de la orice banca si finantari de pana la 1,5 milioane euro, pe o perioada de cel mult cinci ani, printr-un parteneriat al Eximbank si ICECHIM

Accesul companiilor din domeniul cercetarii in chimie si petrochimie la garantiile si finantarile oferite de Eximbank este posibil printr-un protocol de colaborare semnat de Banca de Export - Import a Romaniei cu Institutul National pentru Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM), se mai arata in comunicatul bancii.

Aceste facilitati fac parte dintr-o linie de finantare lansata de EximBank in luna septembrie, prin care exportatorii romani pot accesa fonduri de pina la 1,5 milioane euro, echivalent in lei, pe o perioada de cel mult 5 ani, cu o dobanda subventionata de stat cu 5%, fixa pe toata perioada derularii finantarii.

"Prin schema de finantare cu dobanda subventionata, de exemplu, un operator economic cu activitate in domeniul de cercetare - dezvoltare poate beneficia de o finantare de 1,5 milioane euro, pentru o perioada de pana la cinci ani. Accesarea produselor Eximbank ii poate ajuta sa-si diminueze costurile pentru dobanzi", a declarat presedintele si directorul executiv al Eximbank Romania, Carmen Radu.

In martie 2007 a fost infiintata Platforma Nationala RO-SusChem, echivalentul, in Romania, al Platformei Europene pentru Tehnologii Sustainable Chemistry (SusChem), dezvoltata de UE. RO-SusChem a fost formata pentru a sustine dezvoltarea durabila a industriilor chimice nationale ale statelor membre UE, prin promovarea proiectelor de cercetare in parteneriate public-private, respectand legislatia europeana, se mai arata in acelasi comunicat. ICECHIM administreaza platforma RO-SusChem, indeplinind si functia de secretariat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si