Conducerea Primariei Arad si reprezentantii BRD Groupe Societe Generale au semnat, marti, contractul de derulare a imprumutului obtinut de la Banca Mondiala pentru extinderea retelei de canalizare in municipiu, potrivit NewsIn.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a precizat ca, in conformitate cu contractul de imprumut semnat cu Banca Mondiala, derularea fondurilor trebuie sa se faca printr-o banca comerciala.

„Contractul este in valoare de 50,3 milioane de euro, dintre care 47,2 milioane este creditul de la Banca Mondiala si 3,1 milioane este contributia din bugetul municipalitatii. Creditul va fi rambursat in 20 de ani, iar Primaria va plati 20% din nivelul dobanzii“, a mentionat Falca.

De asemenea, Rudolf Vizental, directorul sucursalei din Arad a BRD Groupe Societe Generale, a spus ca intre institutia bancara si Primaria Arad exista un parteneriat mai vechi, iar prin derularea acestui nou contract se asigura o relatie de lunga durata cu municipalitatea.

Proiectul privind extinderea retelei de canalizare in municipiul Arad prevede realizarea a 40 de kilometri de canalizare menajera, 35 de kilometri de canalizare pluviala si a unor statii de pompare in cartierele Sanicolaul Mic, Bujac si Gai, beneficiari fiind aproape 23.000 de aradeni.

Sapte companii europene au cumparat caiete de sarcini pentru licitatia privind lucrarile de extindere a retelelor de canalizare, dintre acestea urmand sa fie desemnate trei, cate una pentru fiecare cartier.

In luna noiembrie, reprezentantii Bancii Mondiale si Primaria municipiului Arad vor organiza o vizita in teren, la care sunt invitate firmele care depun oferte, pentru a putea analiza direct situatia. Primaria estimeaza ca pana la sfarsitul lunii februarie 2008 se vor putea semna contractele de executie, iar lucrarile ar putea incepe dupa 30 de zile de la data semnarii.

In cursul lunii septembrie, reprezentantii Bancii Mondiale si Primaria municipiului Arad au convenit modificarea procedurilor pentru desemnarea executantului lucrarilor pentru Proiectul Canalizare trei cartiere din Municipiul Arad - Gai, Bujac, Sanicolaul Mic, de la doua etape (precalificare, licitatie) la licitatie de lucrari intr-o singura etapa, si organizarea de licitatii separate pentru fiecare din cele trei cartiere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Negrescu, Orange Money: Vrem să avem un serviciu 100% digital
Setari Cookie-uri