"Prin aceasta notificare va aducem la cunostinta faptul ca echipa de securitate Raiffeisen Bank a stopat un nou atac de tip phishing prin care s-a incercat accesarea contului dumneavoastra Raiffeisen Bank Online. Pentru a continua folosirea serviciului de banking online va rugam sa verificati validitatea contului dumneavoastra Raiffeisen Bank Online", se spune in mesaj.

Apoi, clientii bancii sunt indemnati sa introduca codul de utilizator si parola, precum si ultimele 8 cifre din cele 16 inscrise pe carduri.

Dupa introducerea informatiilor solicitate, utilizatorul este transferat catre o pagina fantoma, creata de initiatorii atacului pe un site al unei companii spaniole, care, ulterior, redirectioneaza clientul catre pagina oficiala a Raiffeisen.

Citeste si:

"Raiffeisen Online nu-ti va solicita niciodata toate cifrele din seria cardului tau de debit. intr-un asemenea caz te rugam sa contactezi de indata serviciul suport clienti Raiffeisen Online", se mai spune in mesaj.

Reprezentantii Raiffeisen au confrmat atacul si au precizat ca au luat legatura cu furnizorul de servicii de internet pentru a bloca accesul pe aceasta filiera.