Panica generata de propagarea crizei financiare americane pe plan international a dus la scaderea pietelor asiatice, in contextul in care titlurile producatorilor niponi de otel, precum NipponSteel Corp, s-au depreciat, iar Nikkei, principalul indice bursier din Japonia, a inchis sedinta la cel mai mic nivel al ultimilor cinci ani.

Yenul s-a apreciat pana la cel mai inalt nivel al ultimelor sase luni in fata dolarului, deoarece investitorii nu au mai mizat pe actiuni si tranzactii riscante.

Nikkei a inregistrat cea mai mare scadere zilnica din 20 octombrie 1987, la o zi dupa "Lunea Neagra", cand a coborat cu 14,9%.

Citeste si:

Bursa din Indonezia a intrerupt, miercuri, tranzactiile, dupa ce indicele compozit a coborat cu mai mult de 10%, in timp ce principalul indice al bursei din Hong Kong a scazut cu peste 5%.

Nikkei a coborat cu 952,58 puncte, la 9.203,32, cel mai mic nivel din 2003, iar indicele Topix, a pierdut 8%, la 899,01.

Titlurile companiei Toyota s-au depreciat cu 11,6%, la 3.280 yeni, dupa ce cotidianul financiar Nikkei estimase o scadere cu 40% a profitului anual, din cauza vanzarilor slabe din America de Nord si a temperarii cresterii economice in China.