Profitul net al Bank of Cyprus din afacerile din Romania a ajuns la 2 milioane euro in primul trimestru din 2009, in crestere cu 53,8% fata de perioada similara din 2008, cand se situa la 1,3 milioane euro.
In acelasi timp, creditele acordate prin subisidara bancara din Romania a Bank of Cyprus au ajuns la 553 milioane euro, in crestere cu 58,5% fata de 31 martie 2008, cand se situau la 349 milioane euro, insa in scadere cu 4,3% fata de decembrie 2008, de la 578 milioane euro.

"Incepand cu septembrie 2008, banca a acordat credite de 150 milioane euro, in conditii de criza, fapt care demonstreaza sustinerea pentru comunitatea de afaceri din Romania si angajamentul grupului in tara", spun reprezentantii companiei.

De asemenea, Bank of Cyprus Romaniaavea depozite de 80 milioane euro la finalul primului trimestru din acest an, mai arata raportul bancii-mama, in scadere cu 6,9% fata de finalul lui 2008, cand se situau la 86 milioane euro.

Reteaua Bank of Cyprus a ajuns la 31 martie 2009 la 11 unitati si vrea sa deschida inca 3 unitati in trimestrul al doilea din acest an.
Bank of Cyprus estimeaza un profit din Romania de cel putin 3 milioane euro in 2009, similar celui de anul trecut, conform declaratiilor facute la inceputul lui aprilie de directorul general al bancii, George Christoforou.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007 pe sectorul institutiilor de leasing, iar in iulie 2007 a inceput operatiunile bancare, printr-o afacere cu statut de sucursala a unei banci din alt stat al UE, vizand in primul rand sectorul de corporate banking.

Afacerea din Romania este, de altfel, cea mai mare din Europa de Est pentru Bank of Cyprus, care mai este prezenta pe pietele din Rusia si Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri