Banca Italo-Romena a facut profit de 7,7 mil. euro in primele trei luni

Banca Italo-Romena, care functioneaza pe plan local in regim de sucursala a grupului italian Veneto Banca, a inregistrat in primele trei luni din 2009 un profit net de 7,72 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 29,9% fata de aceeasi perioada din 2008.
Anul trecut banca a inregistrat un profit net de peste 20 milioane euro, dublu fata de 2007. In 2008, cresterea profitului net a fost de 96%, iar in acest an in ciuda crizei financiare mondiale, Banca Italo Romena a continuat sa inregistreze o crestere a profitului net, in primele 3 luni ale anului.

In primul trimestru al anului 2009 Banca Italo Romena a continuat sa dezvolte activitatea de creditare, atat catre populatie cat si catre sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, volumul creditelor acordate crescand pana la 942,18 milioane euro in luna martie fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, 751,99 milioane euro, astfel inregistrandu-se o crestere de circa 25%.

De asemenea, performantele inregistrate in activitatea de finantare au fost insotite de o atenta analiza a riscului, fapt relevat de mentinerea unei ponderii scazute a creditelor neperformante de circa 1%.

Dupa primele trei luni ale anului 2009, Banca Italo Romena a inregistrat o crestere de aproximativ 13% a volumului activelor totale, ajungand la 1.191,64 milioane euro.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), aceasta fiind o institutie de drept italian supusa normelor si prevederilor Bancii Nationale a Italiei. Banca Italo Romena opereaza in Romania prin sucursala cu sediul in Bucuresti a carei retea cuprinde 19 agentii aflate in cele mai importante orase si a carei activitate se afla si sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri