In respectivul interval, cardurile de debit nu vor putea fi utilizate pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, in Romania sau in strainatate.

Prin intermediul noului serviciu, clientii bancii vor avea posibilitatea sa detina un singur cont curent, care sa fie debitat prin intermediul cardului de debit, dar si prin alte modalitati, respectiv retrageri numerar, transferuri, plati inclusiv prin serviciul de internet banking al Bancii Romanesti „e-bancamea”.

„Suntem consecventi strategiei noastre de a imbunatati permanent produsele si serviciile oferite clientilor. Astfel, prin implementarea sistemului intern de autorizare on-line a tranzactiilor efectuate de catre clienti se va eficientiza accesul la resursele financiare ale acestora”, au declarat reprezentantii Bancii Romanesti.

Persoanele fizice pot opta pentru urmatoarele tipuri de carduri de debit de la Banca Romaneasca: Visa Electron Salarii, Visa Electron Cheltuieli, Visa Classic, Visa Gold, Visa Virtual (destinat exclusiv tranzactiilor pe internet), in timp ce persoanele juridice au la dispozitie cardul Visa Business.

In paralel cu imbunatatirea functionalitatii cardurilor, Banca Romaneasca a revizuit si nivelul comisioanelor percepute pentru emiterea si utilizarea cardurilor de debit. Astfel, comisionul de emitere a cardurilor de debit, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, cu exceptia cardului VISA Virtual, este zero. In plus, nivelul limitelor tranzactionale a fost majorat pentru persoanele fizice, valoarea maxima fiind diferita in functie de tipul de card.