Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) si-au redus luna trecuta ponderea investitiilor de pe pietele externe la 23,1% din portofoliu, de la 25,6% in luna iulie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Astfel, fondurile pensii private obligatorii ajunsesera la o pondere a plasamentelor in statele din UE la 25,6% din portofoliu, in iulie, comparativ cu 20% in decembrie 2008.

In august, fondurile de pensii au inregistrat o scadere, pana la 20,2%, a valorii plasamentelor in obligatiuni corporative in alte state din Uniunea Europeana, precum si in obligatiuni municipale din UE pana la 1,5%, insa au crescut valoarea investitiilor in actiuni din UE, pana la 0,9%, de la 0,63% in iulie.

Tot luna trecuta, titlurile de stat emise de alte tari din Uniune au ramas la aceeasi pondere in portofoliu, de 0,5% din investitii.
In acelasi timp, in totalul portofoliului pilonului III de investitii, titlurile de stat continuau sa aiba cea mai mare pondere in totalul plasamentor, de 58,37%, urmate de obligatiunile corporative, cu 20,46% din activele investite, spun datele CSSPP.

Pe de alta parte, depozitele bancare au continuat constant sa inregistreze o scadere, reprezentand in august 4,66% din total active fonduri, de altfel un trend descrescator inca de la inceputul functionarii sistemului, in timp ce actiunile se afla in crestere, inregistrand in august 6,09% din total active fonduri, comparativ cu 4,98% in iulie, se specifica in acelasi raport. Apoi, obligatiunile organismelor straine neguvernamentale insumau 6,19% din totalul plasamentelor, obligatiunile municipale 2,73%, iar titlurile de participare la fondurile mutuale (OPCVM) s-au mentinut la 0,8%.

Activele nete totale ale pilonului II au ajuns la 1,85 miliarde de lei (438 mil. de euro) la sfarsitul lui august, in crestere cu 8,5% fata de luna anterioara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri