Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai mare jucator de pe piata romaneasca de asigurari, a inregistrat in primele noua luni din acest an venituri din prime brute subscrise de 971 milioane lei (229,6 mil. euro), in declin cu 6% fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit rezultatelor preliminare prezentate ieri de grup.
Potrivit companiei, 93% din aceste venituri au provenit din activitatea de asigurari generale, segment pe care primele brute subscrise au insumat 905 milioane lei, cu 46 milioane lei mai putin decat in primele noua luni din 2008.

Declinul afacerilor din asigurarile generale cu 5% a fost generat in special de scaderea vanzarilor de politie Casco destinate masinilor cumparate in leasing, in conditiile in care vanzarile de masini noi au cazut in acest an.

De asemenea, gradul de reinnoire a politelor s-a redus, ca urmare a corelarii primelor de asigurare cu profilul de risc al clientilor, care a insemnat scumpirea politelor pentru clientii cu istoric de daunalitate ridicat, subliniaza compania.

"Pierderea de venituri determinata de procesul de 'curatare' a portofoliului Casco a fost una asumata, el avand efecte pozitive asupra profitabilitatii acestei clase de asigurari", a declarat directorul general al companiei, Cristian Constantinescu (foto).

Primele brute subscrise pe segmentul Casco s-au ridicat in primele noua luni 547 milioane lei, in scadere cu 33 milioane lei fata de aceeasi perioada din 2008, ceea ce reprezinta 60% din portofoliul de asigurari generale, in timp ce activitatea RCA a adus afaceri de 166 milioane lei, mai mari cu 12%.

In privinta castigurilor, grupul a anuntat un profit brut la noua luni pe activitatea de asigurari generale de 18 milioane lei (4,25 mil. euro), in timp se segmentul de asigurari de viata a generat un castig brut de 8 milioane lei (1,89 mil. euro), in crestere cu 25%.

La nivel de grup, Allianz SE, cel mai mare grup de asigurari din Europa, a anuntat ca profitul net din al treilea trimestru a crescut cu 143%, dupa ce profiturile din investitii au revenit, recuperand pierderile de anul trecut, relateaza Bloomberg.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri