Sectorul bancar este insuficient de puternic pentru a fi motorul relansarii economice in 2010, in conditiile in care bancile vor intampina in continuare dificultati, iar credibilitatea nu se va restaura, ca declarat directorul directiei de supraveghere din BNR, Ion Dragulin.
"E putin probabil ca in 2010 sistemul bancar sa fie motorul relansarii. Nu vom incheia ciclul de dificultati si nici credibilitatea pe ambele parti, a cererii si a ofertei, nu se va restaura in 2010", a spus Dragulin, conform NewsIn.

In opinia sa, ultimele date privind evolutia creditului nu reflecta realitatea, pentru ca reprezinta internalizari ale imprumuturilor anterior externlizate.

"Evolutia creditului in sens pozitiv are o explicatie dezolanta, in sensul ca nu e asa. E vorba de portofolii externalizate si apoi reinternalizate", a adaugat Dragulin.

In octombrie, creditul neguvernamental din Romania a crescut in cel mai rapid ritm lunar din ultimele noua luni, de 1,2%, iar rata anuala de crestere a reinceput sa urce, dupa 12 luni la rand de declin, arata ultimele date publicate de banca centrala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri