Aceasta acopera, conform prevederilor politei de asigurare, cele mai importante categorii de riscuri ce pot surveni in timpul unei calatorii: asistenta medicala 24/24h, cheltuieli medicale de urgenta datorate imbolnavirii sau a unui accident, deces ca urmare a unui accident, invaliditate permanenta partiala ca urmare a unui accident, pierderea bagajelor inregistrate, intarzierea cu mai mult de 4 ore a bagajelor inregistrate, intarzierea cu mai mult de 6 ore a cursei aeriene, protectia cumparaturilor achitate cu cardul in timpul calatoriei asigurate si raspundere civila personala fata de terti (daune materiale si vatamari corporale produse tertilor).

Asigurarea se adreseaza posesorilor de carduri de credit emise de Piraeus Bank Romania cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani la momentul intrarii in vigoare a politei si care calatoresc in afara granitelor Romaniei, a tarii de origine sau a tarii de rezidenta pentru o perioada mai mica sau egala cu 60 de zile consecutive.

Pentru a beneficia de protectia asigurarii de calatorie in strainatate clientii bancii trebuie sa faca dovada achitarii cheltuielilor de calatorie prin intermediul unui card de credit Piraeus Visa Clasic sau Piraeus Visa Gold.

Sumele despagubite se situeaza in intervalul 50 – 100 000 euro, in functie de evenimentul acoperit si de tipul cardului de credit detinut de persoana asigurata.

Piraeus Bank Romania are 187 de sucursale si este subsidiara romaneasca a grupului bancar grec Piraeus, care are afaceri si in Albania, Bulgaria, Serbia, Egipt, Statele Unite, Marea Britanie si Ucraina.