Grupul bancar belgian KBC a anuntat in cursul zilei de ieri ca in viitor intentioneaza sa faca o serie de investitii in Europa Centrala si de Est, informeaza presa internationala.

Urmatorii pasi concreti ai grupului bancar sunt cumpararea unei banci din Polonia si a unei companii de asigurari din Ungaria. In acelasi timp, oficialii companiei au anuntat ca strategia de viitor consta in ‘scanarea’ pietelor din Romania si Balcani in vederea extinderii in aceste zone.

“Grupul KBC intentioneaza sa adopte o abordare proactiva fata de provocarile viitoare", se arata intr-un comunicat al grupului belgian, conform publicatiei ungare Portfolio.

Compania bancara din Belgia a fost interesata de privatizarea BCR, insa s-au retras din cursa chiar inainte de depunerea ofertei de cumparare a actiunilor celei mai importante banci din Romania.

Grupul bancar belgian KBC a anuntat zilele acestea ca va cumpara de la ABN Amro un pachet de 40 de procente din actiunile bancii ungare K&H Bank. Valoarea tranzactiei este de aproximativ 600 de milioane de dolari ( 510 de milioane de euro).

KBC, a treia mare banca din Belgia, a anuntat ca aceasta achizitie “se potriveste perfect” strategiei de a investi in Europa Centrala si de Est, o “a doua piata domestica” unde pe langa activele din sectorul bancar din Ungaria, belgienii mai detin pachete majoritatare ale bancilor si companiilor de asigurari in Slovenia, Poloni si Republica Ceha.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cati bani are Crin Antonescu in conturi