Generali Asigurari a obtinut in primele noua luni un volum total de prime brute subscrise de 335,9 milioane lei, cu 9% mai mic decat in perioada similara a anului precedent, urmand tendinta generala a pietei, a anuntat compania.

Pe segmentul de asigurari de viata, compania a realizat o crestere de 6,4%, ajungand la un volum de prime brute subscrise de 67,4 milioane lei. Cea mai buna evolutie (+20%) a inregistrat-o segmentul unit-linked, urmat de asigurarile individuale traditionale (+8%). In luna septembrie, vanzarile de asigurari de viata au evoluat cu 41% fata de perioada similara a anului trecut.

“In acest an, am monitorizat cu atentie evolutia pietei de asigurari de viata si am identificat in cele din urma solutia optima pentru impulsionarea segmentului. Efectul s-a observat in cresterea numarului de contracte noi, in special pe segmentul de asigurari individuale traditionale, unde s-a realizat un avans de 28% in perioada analizata, raportat la perioada similara a anului precedent. In acelasi timp, am implementat actiuni pentru reducerea ratei de reziliere a politelor, reusind sa o diminuam cu circa 15 puncte procentuale”, a declarat Marie Kovarova (foto), director general Generali Asigurari.

Pe segmentul de asigurari generale s-au subscris 268,5 milioane lei, in scadere cu 12% fata de perioada similara din 2009, determinata in principal de involutia segmentului auto. „Factorii majori de influenta negativa au fost scaderea generala a pietei auto, declinul continuu al pietei de leasing si fenomenul renuntarii clientilor la politele Casco”, se arata in comunicatul companiei.

Cresteri importante pe segmentul de asigurari generale s-au inregistrat pe urmatoarele linii de business: asigurari de asistenta turistica (+185%), asigurari de credite si garantii (+195%), raspundere civila profesionala (+ 13%), asigurari de locuinta (+ 6%) si asigurari de incendiu pentru riscuri industriale (+5%).

Grupul italian Generali este prezent in Romania prin subsidiara Generali Asigurari, ce desfasoara toate tipurile de asigurare, si prin FATA Asigurari, filiala locala a FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol. De asemenea, compania mixta Generali PPF Holding controleaza Ardaf, prin Iberian Structured Investments BV.

Generali are afaceri si pe piata romaneasca a pensiilor private facultative si obligatorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro