ePayment, cel mai mare procesator de plati online cu cardul de pe piata locala, parte a grupului PayU, vrea sa angajeze 40 de oameni pana la finalul acestui an pentru a sustine dezvoltarea PayU in cel putin zece tari europene in urmatorul an, a declarat pentru Wall-Street, Daniel Nicolescu, directorul general al procesatorului.
In prezent, ePayment are 39 de angajati, iar pana la finalul anului conducerea isi doreste sa dubleze numarul de salariati. Dintre cele 40 de persoane care vor fi recrutate in urmatoarele luni, aproximativ jumatate vor fi dezvoltatori web, PHP si MySQL, restul fiind specialisti in testare de aplicatii web, administrare de sisteme si manageri de proiecte.

Toti cei care vor fi recrutati trebuie sa aiba cel putin trei ani de experienta datorita ritmului alert de crestere (20-30% anual) al industriei. De exemplu, anul acesta piata romaneasca a comertului electronic cu plata online cu cardul va fi de peste 160 milioane de euro, fata de aproape 128 de milioane de euro in 2010.

"Cel mai dificil este sa gasim dezvoltatori pentru ca noi cautam seniori si gradul de mobilitate al acestora este mai redus, seniorii se desprind mai greu. De exemplu, daca sunt implicati in proiecte mari, prefera sa ramana acolo pana le finalizeaza pentru sunt pasionati de ceea ce fac. Si, pe de alta parte, acum pe piata exista tot mai multe oferte. S-a dezghetat piata, sunt mai multe proiecte si este mai greu sa ii gasesti", explica Claudia Ionescu, cea care este directorul de resurse umane al companiei incepand cu luna iunie.

Managerul afirma ca salariile oferite dezvoltatorilor de catre ePayment sunt peste media pietei, in general, un dezvoltator castigand intre 1.200-1.800 de euro pe luna. Castigul depinde foarte mult de experienta salariatului, de tipul de proiecte pentru care a lucrat si de companiile in care a fost angajat. Pe langa salariu, angajatii mai primesc asigurare medicala, bonusuri si zece zile de concediu platit in cazul in care angajatii vor sa urme diverse cursuri training.

Grupul PayU va investi aproximativ doua milioane de euro pentru extinderea in Europa, mare parte din suma urmand sa fie alocata resurselor umane.

"La interviu ii evaluam din punct de vedere al pregatirii tehnice si in privinta compatibilitatii cu valorile companiei. Cautam persoane dinamice, proactive, cu spirit inovativ si care vor sa se implice", afirma Ionescu. Media de varsta a angajatilor ePayment este de 28-29 de ani

Angajatii ePayment vor furniza tehnologia necesara pentru dezvoltarea grupului PayU in regiune, acesta urmand sa se extinda pana la finalul lui 2012 in cel putin zece tari

"Cei care vin la interviu trebuie sa isi defineaza ce asteptari au de la cariera pentru ca ceea ce le oferim este o cariera. Aici au o expunere foarte mare. De exemplu, managerul de risc si de detectare a fraudei, Andreea Polizu, a fost promovata la nivel de grup. Noi discutam cu opt banci din Romania si cu inca 14 din strainatate. Angajatii au o viziune regionala mult mai ampla decat daca ar face un website. Pentru ca aici nu invata programare, ci sisteme financiare. Ei pot merge oricand sa lucreze si in domeniul bancar", afirma Daniel Nicolescu (foto), adaugand insa ca pana acum niciun angajat al companiei nu a facut acest lucru pentru ca rata de retentie a companiei este foarte mare. De exemplu, in ultimul an si jumatate au plecat trei angajati, toti emigrand in Europa si America.

ePayment este furnizor de solutii integrate de comert electronic si din 2010 este parte a grupului international PayU, detinut de Naspers, al doilea jucator in eCommerce la nivel global.

Compania a fost lansata in 2004 de omul de afaceri Radu Georgescu, ca parte a grupului Gecad, insa anul trecut a fost cumparata in proportie de 83% de grupul Naspers.

In Romania, ePayment este lider pe piata de plati online, cu peste 2 milioane de tranzactii procesate in 2010 in valoare de 121 milioane de euro si o cota de 90% din volumul total al Romcard.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri