Astfel, operatorul Orange a generat in Romania venituri de 476 mil. euro in perioada aprilie-septembrie 2011, in timp ce principalul concurent Vodafone a generat venituri de 410,7 mil. euro.

Ambele companii au reusit sa creasca in trimestrul trei calendaristic fata de trimestrul doi. Astfel, Orange Romania a inregistrat intre iulie si septembrie venituri de 241 milioane de euro, fata de 235 de milioane de euro intre aprilie si iunie anul acesta, in timp ce Vodafone a anuntat joi ca veniturile totale au crescut cu 3% in trimestrul incheiat in septembrie, fata de trimestrul anterior.

Vodafone avea la finalul lunii septembrie 8,59 mil. de clienti fata de 10,18 milioane in cazul Orange. Oficialii filialei britanice au subliniat ca au continuat sa deconecteze utilizatorii inactivi ai serviciilor prepay, fiind consecventi strategiei de a se asigura “ca au o baza de clienti activa, si in niciun caz supradimensionata”.

In ceea ce priveste ARPU (venitul mediu pe utilizator), Vodafone sta mai bine decat Orange, cu 7 euro, in timp ce Orange a inregistrat un ARPU de circa 6,83 euro.

Citeste si:

In ceea ce priveste Internetul mobil, oficialii Orange au spus ca au ajuns in septembrie la 4,33 mil. clienti, in crestere cu 1,23 milioane utilizatori fata de iunie anul acesta. Vodafone nu a oferit informatii privind numarul de utilizatori de Internet mobil insa oficialii companiei au subliniat ca veniturile de pe acest segment cresc accelerat, cu 164% de la an la an in perioada aprilie-septembrie.

Ce parere aveti de evolutia celor doi operatori? Comentati mai jos.

1. Ce operator telecom simpatizati cel mai mult?