Compania germana Deutsche Telekom, cel mai important jucator pe piata europeana a telecomunicatiilor, se va asocia cu gigantul IT Microsoft pentru a oferii servicii de televiziune prin Internet cu ajutorul conexiunilor de banda larga, informeaza BBCNews. Serviciul va fi lansat pana la finele acestui an si va fi disponibil in 10 orase din Germania, viteza de transmitere a datelor urmand sa fie de 50 de megabiti, in urma unor investitii pe care compania germana le va realiza pentru modernizarea retelei proprii.

Acest serviciu va fi posibil datorita dezvoltarii rapide tehnologiilor de transmisie a datelor prin Internet, cunoscute sub denumirea de televiziune prin protocol de Internet (IPTV). Aceasta tehnologie permite transmiterea datelor prin intermediul conexiunilor de banda largam dar si prin firele telefonice sau prin cele destinate televiziunii prin cablu.

“Revolutia TV”

Prin intermediul noul serviciu oferit de Deutsche Telekom, abonatii operatorului german vor putea practic sa vizioneze programele TV in timp real, avand posibilitatea de a alege postul pe care doresc sa il urmareasca si chiar de a inregistra un program ales.

Microsoft va oferi sistemul de operare pentru functinarea noului serviciu, costurile de marketing urmand sa fie impartite intre cele doua companii. “Lucrand impreuna, Microsoft si Deutsche Telekom vor crea o revolutie a divertismentului televizat pentru consumatorii din Germania”, a declarat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer.

Deutsche Telekom nu este primul operator din Europa care ofera abonatilor sai acest serviciu. IPTV a fost lansat sub denumirea de MaLigne TV in 2003 in Franta de catre France Telecom, si este disponibil in 10 milioane de camine. De asemenea, prin ajutorul tehnologiei IPTV sunt transmise programe de televiziune prin Internet si in alte tari din Europa, precum Italia si Marea Britanie.