Desi nu foarte cunoscut publicului larg, Gabe Newell (foto), presedintele si cofondatorul studiourilor de jocuri Valve - un business evaluat la 3 miliarde dolari, sustine ca noile platforme de calcul si sisteme de operare, inclusiv tehnologiile touchscreen omoara evolutia gaming-ului la nivel mondial, a declarat acesta intr-un interviu acordat AllThingsD.com.
Newell a incercat sa faca o trecere in revista a perioadei de evolutie din prezent, in ce directie merg tendintele pe piata de profil si a incercat sa detalieze viziunea personala asupra viitorului activitatii de gaming.

Producatorii OEM se vor retrage din piata de PC-uri, este parerea cofondatorului Valve Corporation, fiind unul din motivele pentru care sistemul de operare dezvoltat de Microsoft ar putea fi inlocuit cu un alt suport. Foarte multe zvonuri au circulat pe internet cu referire la tranzitia platformei Steam catre Linux, Newell justificand aceasta miscare ca o posibila orientare catre un alt sistem de operare.

“Cred ca Windows 8 este o catastrofa pentru oricine din spatiul PC-urilor. Cred ca vom pierde niste producatori de top din domeniul OEM implicati in creatia de PC-uri care se vor retrage din aceasta piata. Daca acest lucru se adevereste, ar fi bine sa avem alternative pe care sa ne axam intr-o astfel de eventualitate”, a precizat acesta.

Mai mult decat atat, Newell este un bun cunoscator al gigantului Microsoft, activand in compania americana pentru mai bine de 13 ani pe partea de dezvoltare a sistemelor de operare.

Touchscreen-ul, o tehnologie “de legatura”

In ceea ce priveste evolutia tehnologiei cu touchscreen, Newell se declara sceptic din punctul de vedere al longevitatii sale in industria de profil.

“Cred ca notiunea de touch nu are foarte mult viitor. Atat mouse-ul cat si tastatura au rezistat fara probleme pentru 25 ani, insa noii tehnologii nu dau o “speranta de viata” mai mare de 10 ani. Succesorul tehnologiei touch, insa, va avea mult mai mult succes”, a explicat cofondatorul Valve Corporation.

Succesul din jocuri

Gabe Newell, presedintele si co-fondatorul Valve Corporation are o avere de 1,5 miliarde dolari, potrivit revistei americane Forbes, care il claseaza in randul celor mai bogati oameni de pe planeta.

Acest lucru se datoreaza rezultatelor extraordinare inregistrate de companie anul trecut, cand jocul Portal 2 a inregistrat vanzari foarte bune iar distributia de jocuri prin intermediul platformei Steam s-a dublat pentru al saptelea an consecutiv, numarul utilizatorilor ajungand la 40 de milioane, informeaza Gamespot.com.

Newell detinte peste 50% din dezvoltatorul si producatorul de jocuri Valve Corporation, companie pe care a infiintat-o in 1996 dupa ce si-a vandut actiunile primite in schimbul programelor produse pentru Microsoft.

Estimarea averii unuia dintre cele mai importante figuri din industria jocurilor video a fost destul de greu de facut, Gabe Newell fiind destul de discret cand vine vorba despre bani.

Au fost luate in calcul analizele facute de institutiile financiare din SUA care sustin ca Valve Corporation are o valoare de piata de 3 miliarde.

Peste jumatate din profitul companiei provine din vanzarea jocurilor pe platforma Steam, care domina piata de distributie digitala inca din 2003, cand a fost lansata pentru distribuirea jocurilor proprii. In lipsa unor concurenti seriosi s-a putut dezvolta rapid, ajungand acum sa reprezinte peste 70% din piata.

Mai mult de 50 de publisheri au preferat sa aleaga Steam, oferta de jocuri existenta ajungand la aproape 2000 de titluri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri