Facebook si HTC vor sa lanseze un smartphone propriu la jumatatea anului 2013

Facebook, operatorul celei mai mari retele de socializare la nivel mondial, vrea sa lanseze in colaborare cu HTC un smartphone propriu, la jumatatea anului viitor, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg, relateaza Mediafax.

Companiile intentionau initial ca lansarea noului aparat sa aiba loc la sfarsitul acestui an, dar au amanat-o pentru a da mai mult timp HTC sa lucreze la alte produse, au spus sursele.

Facebook dezvolta totodata un sistem de operare modificat pentru noul smartphone si a format o echipa din fosti programatori ai Apple, pentru a imbunatati o aplicatie pentru iPhone.

Peste jumatate din cei 900 de milioane de utilizatori ai Facebook acceseaza reteaua sociala prin intermediul aparatelor mobile, dar segmentul mobil nu a avut nicio contributie la veniturile din publicitate de 3,15 miliarde de dolari obtinute anul trecut.

Directorul general Mark Zuckerberg ar putea folosi viitorul smartphone Facebook, cu functii de retea sociala incluse, pentru a atrage clienti pentru publicitate.

Actiunile Facebook s-au depreciat cu 23% de la listarea din 17 mai, partial din cauza temerilor investitorilor ca aceasta companie nu obtine venituri suficiente din publicitate mobila.

Titlurile Facebook au incheiat tranzactiile de miercuri in crestere cu 3,1%, la 29,34 dolari pe unitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri