Profitul net al companiei SAP in primul trimestru al lui 2006 a fost de 282 milioane euro, in crestere cu 11 % fata de aceeasi perioada din 2005, potrivit datelor Rompres. Profitul operational s-a ridicat la 409 milioane de euro, in crestere cu noua la suta fata de aceeasi perioada din 2005, iar veniturile totale s-au cifrat la 2,04 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 18% fata de primul trimestru al lui 2005.

Compania estimeaza ca veniturile obtinute din produse pentru intregul an 2006 vor creste cu circa 13-15% fata de 2005, iar veniturile obtinute din software pe intregul an 2006 se estimeaza ca vor creste cu 15- 17%. Totodata, profiturile pro forma pe actiune pentru intregul an 2006 se vor situa intre 5,80 Euro si 6,00 Euro per actiune. Previziunile se bazeaza pe un curs de schimb euro-dolar estimat la 1,23.

In Romania, potrivit cifrelor IDC pentru 2004, SAP continua sa fie liderul pietei locale de aplicatii software pentru afaceri cu o cota de piata de 24,2% in anul 2004. SAP Romania a inregistrat o crestere a veniturilor totale de peste 45% in cursul anului 2005, avand in prezent un numar de peste 165 de clienti in Romania. De asemenea, compania a raportat recent atingerea unei cifre record de 10,000 de utilizatori pe piata locala.

SAP este furnizor de aplicatii software pentru afaceri, avand in prezent peste 33.200 de clienti in mai mult de 120 de tari. Aplicatiile SAP sunt proiectate atat pentru companiile medii cat si pentru organizatiile globale. Cu ajutorul platformei tehnologice de aplicatii si integrare SAP NetWeaver, aplicatiile SAP permit companiilor din intreaga lume sa isi imbunatateasca relatiile cu clientii si partenerii, sa isi eficientizeze activitatea si sa obtina avantaje semnificative in cadrul intregii organizatii. Procesele cheie dintr-un numar variat de industrii sunt cuprinse in functionalitatile oferite de cele peste 25 de aplicatii adaptate pentru domenii de afaceri. Cu subsidiare in peste 50 de tari, compania este listata la burse precum Bursa din Frankfurt sau NYSE, cu simbolul "SAP".

SAP Romania s-a infiintat in 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale aplicatiilor SAP. Cu o cota de piata de 24,2% in 2004 (conform IDC) si 165 de clienti in Romania, SAP este liderul pietei de aplicatii software pentru afaceri din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri