Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu peste 16% in trimestrul al doilea, comparativ cu T1 in Orientul Mijlociu, arata datele companiei de cercetare IDC, piata pe care producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia domina categoric concurentii de la Apple ori Samsung.

Cu o cota de piata de peste 45%, Nokia conduce detasat in topul producatorilor de smartphone-uri sau de telefoane traditionale, fiind urmata de sud-coreenii de la Samsung care detin o cota de 18,3% pe aceasta piata.

Numai pe segmentul telefoanelor inteligente, Nokia a obtinut un avans de circa 2% de la un trimestru la altul, evolutie datorata succesului inregistrat de linia de smartphone-uri Lumia.

Desi la nivel global piata smartphone-urilor este disputata de gigantii Apple si Samsung, producatorul american nu a reusit pe aceasta piata sa obtina o cota doar de 11,4%, ocupand in acest fel pozitia a patra in clasament, in spatele producatorului canadian BlackBerry, cu o cota de piata de 13,3% in T2.

Android ramane cel mai popular sistem de operare si in aceasta regiune, cu o cota de piata de peste 60%, insa evolutia de la un trimestru la celalalt este mult mai scazuta decat cea inregistrata de Nokia cu Windows Phone.

Piata din Orientul Mijlociu nu include statele din Nordul Africii sau Egiptul, dar ia in calcul piata din Turcia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri