Zona corporatista a fost mult mai prudenta in ultimii ani in timp ce IMM-urile s-au aratat mai dinamice si mai deschise in timpul crizei economice, a declarat Adrian Popa, hosting data center product manager la Romtelecom, in cadrul conferintei Inovatia in IT&C, editia a treia. Evenimentul este organizat de wall-street.ro cu sprijinul Star Storage, Romtelecom si Microsoft.

"Nu sunt de acord ca IMM-urile sunt pesimiste - am simtit prudenta in zona corporatista si mai multa dorinta de a face ceva in zona IMM-urilor, ei sunt cei ce au venit cu proiecte noi, multe. Sunt optimist deci", puncteaza managerul Romtelecom.

Nevoia cea mai stringenta a fost reducerea de costuri, dat fiind conditiile economice, mai spune el.

Popa face o paralela intre felul cum a fost primita institutia bancilor in 1602 si serviciile cloud, in prezent.

"In 1602, oamenii se intrebau cum pot sa isi dea banii lor unor persoane necunoscute. La fel se discuta acum si cu cloud-ul - cum sa isi plaseze informatiile pe alte servere?". El subliniaza ca, pentru a fi competitivi, trebuie sa ne adaptam la schimbare.

Oficialul Romtelecom spune ca tehnologia Cloud va creste pana la 9 milioane de euro venituri pana in 2015, evolutie de 25-30% anual. Convergenta intre tehnologiile fixe si mobile vor creste de asemenea de doua ori, pana in 2014. De asemenea, industria machine to machine (generarea de informatii intre tehnologii - n.r.) va creste in urmatoarea perioada.

67% dintre executivi considera ca flexbilitatea este un factor foarte important in viitor, in timp ce 70% subliniaza ca va conta foarte mult mobilitatea si colaborarea virtuala.

Compania a construit o echipa dedicata in zona ICT - IT si cloud. Echipa are peste 400 de oameni, dintre care 50 au cea mai inalta certificare Cisco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri