Un numar tot mai mare de americani folosesc modelul iPhone 5S, flagship-ul Apple, dominand categoric rivalii de la Samsung, scrie HuffingtonPost, care citeaza compania de cercetare NPD Group.

Ponderea utilizatorilor de modele iPhone a crescut anul trecut de la 35%, la 42%, pe fondul lansarii modelelor iPhone 5S si iPhone 5C, dar mai ales prin incheierea unui parteneriat cu grupul telecom T-Mobile – ceea ce a facut ca terminalele Apple sa fie disponibile la toti cei patru mari operatori de telefonie mobila.
Rezultatele vin dupa ce anul 2013 a fost unul extrem de greu pentru Apple, un an in care investitorii au inceput sa isi piarda increderea in brandul american, rezultat de pe urma caruia rivalii de la Samsung au profitat din plin.
Chiar daca Apple s-a distantat in top, nici Samsung nu a a avut de pierdut in 2013, cota de piata a producatorului sud-coreean reusind sa creasca cu 4 procente in ultimele trei luni ale anului, de la 22%, la 26%.
Potrivit analistilor, Apple si Samsung isi continua avansul pe piata, reusind sa acopere peste doua treimi din piata, restul “feliei” ramase fiind diputata intre Motorola, LG sau BlackBerry.
Suprinzatoare este absenta Nokia din top 5, dar si a chinezilor de la Huawei.
La nivel global, insa, situatia se schimba. Din datele companiei de cercetare IDC, reiese ca Samsung a livrat 31,4% din volumul total de smartphone-uri in cel de-al treilea trimestru, in timp ce Apple a livrat numai 13,1%.
Totodata, numarul utilizatorilor care detin un smartphone in Statele Unite a ajuns la 60% la finalul anului trecut, comparativ cu 52% la finalul anului 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri