"Retelele PlayStation Network si Sony Entertainment Network au fost atinse de un atac vizand saturarea cu un trafic artificial voluminos", potrivit site-ului oficial PlayStation.Blog, care precizeaza ca nicio informatie personala nu a fost consultata de cattre hackeri. PlayStation Network are 52 de milioane de utilizatori inscrisi, iar Sony Entertainment 150 de milioane (la sfarsitul lui septembrie 2013).

Sony suspecteaza grupul sau persoana care se prezinta sub numele de "Lizard Squad" ca se afla atat la originea acestui atac, cat si a unor amenintari vizand un avion la bordul caruia se afla John Smedley, presedintele filialei americane Sony Online Entertainment. Lizard Squad a revendicat aceste fapte prin mesaje postate pe Twitter.

"Astazi ridicam steagul SIIL pe serverele Sony", a declarat acest grup (sau individ) atasand mesajului o fotografie cu un barbat purtand steagul gruparii teroriste Statului Islamic (SI). SIIL desemneaza gruparea islamista "Statul Islamic in Irak si Levant", care si-a schimbat numele in Statul Islamic. Tot pe Twitter, Smedley a confirmat ca avionul la bordul caruia se afla si-a schimbat directia. "Da, avionul meu si-a schimbat traiectoria. Nu voi spune mai mult. Justitia-i va gasi pe tipii astia", a declarat el.

Avionul respectiv, apartinand American Airlines, a decolat de la Dallas catre San Diego, dar a aterizat la Phoenix, potrivit Sony.