Eurid, gestionarul domeniului internet .eu, a lansat o ampla operatiune de "curatare" in urma careia a blocat aproximativ 74.000 de adrese internet cu terminatia .eu.

Dupa cum informeaza site-ul PCInpact, Agentia European Registry of Internet Domain Names acuza companiile proprietare ale adreselor de "warehousing. "Este vorba despre un tip de specula pe internet ce consta din "inregistrarea unui numar mare de cuvinte sau nume, care nu sunt neaparat folosite in mod curent, cu scopul de a le transfera ulterior in schimbul unui profit substantial".

Aceste practici sunt interzise de normele de functionare a domeniului .eu. Agentia isi justifica demersul mai ales spunand ca se teme de devalorizarea domeniului .eu prin astfel de abuzuri. Eurid a inceput prin a suspenda mai multe site-uri internet ale caror proprietari nu sunt rezidenti in Uniunea Europeana, aceasta fiind una dintre conditiile principale pentru a face posibila crearea unui domeniu .eu. Totusi, inainte ca adresele internet sa fie complet desfiintate, mai trebuie asteptata o decizie a unei Curti europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Mesaj pentru romanii care vor sa emigreze: Fara voi, meciul e pierdut!