Hackerii au blocat contul de Instagram al ministrului rus al Comunicatiilor cu simboluri turce

Un cont apartinand ministrului rus al Comunicatiilor de pe reteaua de socializare Instagram a fost blocat temporar duminica, in urma unui atac cibernetic al unor hackeri care s-au prezentat drept un grup de activisti turci si au postat imagini cu avioane de razboi si steaguri turce, relateaza Reuters, citata de Mediafax.

Relatiile dintre Rusia si Turcia sunt puternic afectate dupa ce un avion turcesc de vanatoare a doborat, in noiembrie, un bombardier rusesc in apropiere de frontiera turco-siriana, o actiune catalogata de catre presedintele rus Vladimir Putin drept o "injunghiere in spate".

Contul pe Instagram al ministrului Nikolai Nikiforov a fost blocat de catre "Echipa cibernetica Börteçine" de hackeri, potrivit unor capturi de ecran ale contului publicate de catre presa rusa si turca, in care apar steaguri turce, un portret al lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei, si un avion de razboi.

Instagram, o retea pe care utilizatorii isi posteaza fotografii si clipuri video, a restabilit ulterior contul lui Nikiforov si fotografia acestuia de profil, insa ministrul rus s-a plans de faptul ca echipa de suport tehnic nu a reactionat fata de incident timp de peste noua ore.

Putin a declarat, in conferinta sa de presa de sfasit de an, ca nu vede vreo cale de imbunatatire a relatiilor cu conducerea Turciei, iar Moscova a impus sanctiuni economice Ankarei.

Citeste si:
Hackeri ruși au spionat instituții și companii din toată lumea timp...
Hackeri din Rusia au spionat...

Presa turca sugera, la sfarsitul lui decembrie, ca hackeri rusi s-ar afla in spatele unor atacuri cibernetice recente asupra unor servere turcesti de Internet care gazduiesc peste 300.000 de site-uri.

Banci turce au semnalat in ziua de Craciun perturbari sporadice ale tranzactiilor cu carduri de credit, iar presa turca a reiterat ca "bombardarea" unor site-uri publice si in sectorul financiar ar putea proveni din Rusia sau din partea grupului de hackeri Anonymous.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri