Facebook a anuntat ca inginerii companiei lucreaza la proiecte speciale, printre care scrierea cu gandul si folosirea pielii umane pentru auz.

In cadrul departamentului numit Building 8 lucreaza deja 60 de ingineri care construiesc o interfata ce face legatura intre creier si computer, permitand scrierea la calculator sau orice dispozitiv mobil cu gandul, potrivit News.ro. Folosind scanarea optica a creierului de sute de ori pe secunda, sistemul va detecta vorbitul in gand si-l va traduce in text. Tehnologia nu va folosi implanturi invazive, cel putin asa promit cei de la Facebook.

Conform sefului diviziei de cercetare si dezvoltare a noului departament Building 8, Regina Dugan, viitoarea tehnologie va permite tastarea a 100 de cuvinte pe minut, adica de vreo 5 ori mai rapid decat viteza medie de scriere pe telefon.

Scrierea cu gandul este doar primul pas al tehnologiei la care se lucreaza in prezent. Un pas ulterior ar fi folosirea in acelasi fel a dispozitivelor de realitate virtuala si augmentata.

Regina Dugan a mai declarat ca aceasta tehnologie nu va decoda alte ganduri in afara de cele pe care utilizatorul le trimite intentionat catre device-ul de scanare. Promisiunea are, insa, valoarea actiunilor intreprinse si pana acum de Facebook, companie recunoscuta pentru incalcare grava a intimitatii utilizatorilor. Facebook ia cat se poate de serios aceasta directie, compania vizand productia pe scara larga.

Building 8 mai lucreaza la un proiect la fel de indraznet, care vrea sa foloseasca pielea pentru auz. Inginerii din cadrul acestui departament construiesc un prototip care va ajuta pielea sa reproduca functia cohleei (sau a melcului membranos din urechea interna).

In esenta, aceasta tehnologie le-ar permite persoanelor surde sa auda fara ajutorul urechii.

Sursa foto: Bizoon | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri