Hackerii dau o nouă lovitură Kremlinului, fix în ziua în care organizează parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial. Rușii care au dorit să vadă parada s-au lovit în meniurile mai multor televiziuni de mesaje care fac trimitere la invadarea Ucrainei.

Mai multe nume ale programelor TV au fost înlocuite cu mesaje precum ”Mâinile voastre sunt pătate cu sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii morți. Televiziunile și autoritățile mint. Spuneți NU războiului!”, conform Newsweek.com.

Atacul a fost revendicat de către gruparea de hackeri Anonymous, cunoscută pentru faptul că a declarat ”război” Rusiei după ce președintele Vladimir Putin a pornit invadarea Ucrainei în data de 24 februarie, mișcare descrisă de către propaganda de la Kremlin drept ”operațiunie militară specială”.

”Militarii noștri luptă pentru siguranța țării. Facem tot ceea ce putem pentru a evita pierderile”, a declarat Vladimir Putin, în discursul său la parada de 9 mai, din Piața Roșie, evitând să numească acțiunile din Ucraina drept război, ci în continuare doar o ”operațiune militară specială”. Mai mult analiști se așteptau ca acesta să declare, în cadrul paradei de pe 9 mai, război total Ucrainei, ceea ce ar fi dus și la mobilizarea generală a rușilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri