Lemon.io, start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi pentru programatorii independenți, s-a lansat pe piața din România și caută să recruteze mai mult de 100 de specialiști IT de pe piața locală pentru a li se alătura celor peste 60 de programatori români care lucrează deja remote pe proiecte pentru start-up-uri din Silicon Valley.

Start-up-ul ucrainean țintește să devină principala sursă de venit pentru 1.000+ de dezvoltatori până la sfârșitul anului. Lemon.io colaborează cu peste 540 de freelanceri din peste 26 de țări.

,,Ne-am orientat către specialiștii IT din Europa de Est deoarece aceștia sunt recunoscuți la nivel global pentru expertiza și dedicarea lor. Deoarece regiunea noastră oferă servicii de cea mai înaltă calitate multor companii din Statele Unite și Europa de Vest. Europa de Est a fost adesea numită un paradis al dezvoltării software offshore. Ucraina, România și Polonia sunt printre țările est-europene care se poziționează cu mândrie în top 10 atunci când vine vorba de calitatea serviciilor IT oferite. În plus, specialiștii din aceste țări sunt capabili să comunice în limba engleză la un nivel avansat. Astfel, pentru noi a fost natural să ne îndreptăm atenția către IT-știi români”, spune Aleksandr Volodarsky, CEO și co-fondator Lemon.io.

Lemon.io a intrat pe piața din România și Polonia la scurt timp după începutul războiului din Ucraina pentru a-și extinde portofoliul de freelanceri și a-și atinge obiectivul de a ajunge la o cifră de afaceri de 20 de milioane de dolari în acest an.

Din februarie, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, Lemon.io donează aproape tot profitul către armata ucraineană pentru a-și sprijini țara să câștige războiul.

,,În pofida faptului că există o concurență mare între companiile care vânează cei mai iscusiți IT-ști, noi credem că există o plajă largă de talente care sunt pregătite să treacă la următorul nivel în carieră, adică să facă tranziția de la angajat la freelancer, bucurându-se de mai multă flexibilitate și independență. Pandemia și, apoi, încă o dată, războiul din Ucraina, ne-a arătat tuturor că munca la distanță vine cu un mare avantaj, mai ales în situații de criză. În prezent, colaborăm deja cu 61 de IT-ști români din București, Iași și Cluj și căutăm să mai aducem 100 de developeri în echipă”, conchide CEO-ul Lemon.io.

Tarifele orare ale specialiștilor variază în funcție de stadiul carierei, de nivelul de expertiză și de tipul de limbaj de programare pe care îl cunosc. Un programator poate câștiga de la 25 la 60 de dolari pe oră sau chiar mai mult, iar plata se face de două ori pe lună. Pentru a se asigura că în marketplace sunt înscriși doar profesioniști serioși și bine pregătiți, Lemon.io spune că a creat un proces de verificare în 4 etape. O echipă internă evaluează toți aplicanții testând nivelul limbii engleze, partea de soft skills și cunoștințele tehnice. Apoi, echipa Lemon.io filtrează proiectele venite din partea clienților și alocă freelancerilor proiectele în funcție de calificări, ariile de interes și disponibilitatea din perioada respectivă.

Spre deosebire de platformele clasice de bidding adresate freelancerilor, Lemon.io spune că are avantajul că specialiștii care au finalizat cu succes procesul de verificare primesc automat proiecte corelate cu nivelul de expertiză, fără a avea concurență directă care ar putea oferi un preț mai mic. În plus, programatorii care se înscriu pe platforma Lemon.io nu plătesc niciun comision de înscriere sau de retragere a banilor, comisioanele sunt achitate de clienți.

Lemon.io se adresează oamenilor IT cu experiență de minimum 4 ani în programare care doresc să-și înceapă propria afacere. Compania recrutează atât freelanceri cu normă întreagă, cât și cu normă parțială (minimum 20 de ore de lucru pe săptămână).

Cele mai solicitate limbaje de programare sunt: React, Node, Python, Vue.js, Ruby, Typescript, React Native, Angular, Flutter, Data Science, DevOps.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri